CURSURI DE EXCELENȚĂ PENTRU VIOARĂ ȘI VIOLĂ oferite de violonistul ALEXANDRU TOMESCU și violistul LADISLAU CRISTIAN ANDRIȘ tinerilor din comunitățile românești

MASTERCLASS ENESCU EXPERIENCE, EDIȚIA A IV-A 23 - 29 IULIE 2018 MIHĂILENI, BOTOȘANI

ORGANIZATOR FUNDAȚIA CULTURALĂ REMEMBER ENESCU Proiect realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Informatii complete aici.


CURSURI DE EXCELENȚĂ PENTRU VIOARĂ ȘI VIOLĂ
oferite de violonistul ALEXANDRU TOMESCU și violistul LADISLAU CRISTIAN ANDRIȘ tinerilor din comunitățile românești

MASTERCLASS ENESCU EXPERIENCE, EDIȚIA A III-A 17-23 IULIE 2017 MIHĂILENI, BOTOȘANI

ORGANIZATOR FUNDAȚIA CULTURALĂ REMEMBER ENESCU Proiect realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Informatii complete aici.


Violonistul Alexandru Tomescu și Violistul Cristian Andriș încheie MASTER CLASS-ul - “Enescu Experience 3.0”, 2017 pentru tinerii artiști români - la Casa “George Enescu”, Mihăileni/Botoșani”Fundația Culturala “REMEMBER ENESCU” si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni au organizat, pentru al 3-lea an consecutiv, în perioada 17-23 iulie 2017, la Mihăileni/Botoșani - CASA GEORGE ENESCU - o serie de Cursuri de excelenţă pentru tinerii violonişti și violiști din comunităţile româneşti din străinătate sau care studiază în străinătate, precum și pentru tinerii din zona Mihăileni/Botoșani - “Master Class Enescu Experience 3.0, Mihăileni/Botosani 2017. Cursurile de excelență pentru vioară și violă au fost susținute de Violonistul Alexandru Tomescu, Profesorul de Violă Cristian Andriș, Zurich/Elvetia, Prof. vioară Mihaela Tomescu, precum și cursuri de marketing și branding personal susținute de Lectorul Anca Gheorghe.

MasterClass Enescu Experience 3.0 s-a desfășurat timp de 7 zile, în perioada 17-23 iulie 2017, la Mihăileni, Botoșani- Casa George Enescu și face parte din proiectul de pregătire a tinerilor muzicieni şi  de constructie a Academiei de Muzică și Arte Vizuale George Enescu de la Mihăileni. 15 tineri muzicieni, aflați la Mihăileni/Botoșani, au studiat atât tehnica de interpretare prin studiu interpretativ individual personalizat, studiu în grup, demonstraţii de virtuozitate însoţite de prezentări și teorie muzicală, prezentare atitudine scenică și stăpânire a emoțiilor, precum și tehnici de construire și promovare a Brandului personal. Fiecare cursant a pregatit pentru acest Master Class cel putin o lucrare semnată de George Enescu.

Master Class-ul pentru vioară și violă “Enescu Experience 3.0”, editia a III-a adus la Mihăileni tineri muzicieni, foarte talentati, care studiază în străinătate, la licee și universități de prestigiu din UK-Londra, Germania- Berlin, Austria – Gratz, Republica Moldova-Chișinău, dar și din România și chiar de la Mihăileni sau Rădăuți. În ultimii 3 ani, Violonistul Alexandru Tomescu continuă să dedice Turneul Internațional Stradivarius proiectului de restaurare a Casei George Enescu de la Mihăileni/Botoșani, casa salvată de la dispariție, dar și continuarea proiectului de construcție a Academiei de Muzică și Arte vizuale- George Enescu, locul în care a copilărit și a compus lucrări importante.

A fost o bucurie şi o încantare să lucrez timp de o săptămână cu acești tineri atât de talentaţi. Contactul direct cu locurile atinse de magia lui Enescu i-a impresionat şi, fără îndoială, îi va inspira în fiecare din concertele lor viitoare. Cel mai emoţionant moment a fost acela în care am interpretat toţi împreună Balada de George Enescu - la concertul de închidere a cursurilor de anul acesta. Mie mi-au dat lacrimile. a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

Concertul de GALĂ MASTER CLASSES “ENESCU EXPERIENCE 3.0” - 22 iulie 2017, a avut loc la Căminul Cultural din Mihăileni/Botoșsani în fața a peste 100 persoane.


Proiectul “Master Class Enescu Experience 3.0, Mihăileni/Botosani 2017”,Ediţia III este realizat de Fundatia Culturală “ Remember Enescu” cu sprijinul Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, , Primăria Mihaileni,  Televiziunea Romană, Radio România și susținut de partenerii - BRD- GROUPE SOCIETE GENERALE, ANGELLI, RONERA RUBBER, FUNDAȚIA RAȚIU, SCHAEFFLER, Optim Diagnostic, Olint Com SRL.