CONCURSUL INTERNATIONAL “REMEMBER ENESCU” 2019, Editia a XIX-a,
1 – 8 noiembrie 2019, Centrul Cultural “Aurel Stroe”Busteni, Romania

PIAN 1 – 4 noiembrie 2019
CANTO 5 – 8 noiembrie 2019

Data limita de inscriere 14 octombrie 2019

Marele Premiu pentru fiecare sectiune1000 euro, programari in recitaluri, concerte si partituri.

Informatii importante aici.Master Class – Enescu Experience 5.0
Mihaileni/jud.Botoșani
30.7.2019-04.08.2019


Detalii aici.

Masterclass Mihaileni 2019
Lista bursieri vioara

  1. Janine Bratu, Torino, Italia
  2. Alexandra Rotaru, Chisinau, Republica Moldova
  3. Daniela Godea, Chisinau, Republica Moldova
  4. Leon Mladin, “Tiroler Landeskonservatorium", Innsbruck
  5. Inga Godea, Chisinau, Republica Moldova
  6. Alexandru Axenti, Chisinau, Republica Moldova
  7. Andrei Popa, Chisinau, Republica Moldova
  8. Beatrice Fitocarev, Chisinau, Republica Moldova
  9. Adriana Baltag, Chisinau, Republica Moldova
  10. Laurenția Cocieru, Chisinau, Republica Moldova

CURSURI DE EXCELENȚĂ PENTRU VIOARĂ ȘI VIOLĂ
oferite de violonistul ALEXANDRU TOMESCU și violistul LADISLAU CRISTIAN ANDRIȘ
tinerilor din comunitățile românești

MASTERCLASS ENESCU EXPERIENCE, EDIȚIA A V-A
30 IULIE – 4 AUGUST 2019  MIHĂILENI, BOTOȘANI

 

ORGANIZATOR FUNDAȚIA CULTURALĂ REMEMBER ENESCU

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Perioada de desfăşurare a proiectului : 30 iulie – 4 august 2019

Locul de desfăşurare: Casa Enescu - Mihăileni, jud.Botoșani, România
Detalii aici.

Concursul Internaţional "Remember Enescu" Vioara, 6-10 mai 2019


Descarcati pliantele concursului (vioara, pian, canto) | Download the contest flyers (violin, piano, canto)

Începând din 2016, Fundația Culturală “Remember Enescu, condusă de unul dintre cei mai apreciați profesori de vioară din România – Mihaela Tomescu, desfășoară turnee naționale în diferite zone, urmărind traseele artistice ale lui George Enescu. O idee complexă, ce atinge numeroase aspecte, pornind de la cele educative (ce țin de „rodarea” în fața publicului a unor artiști în formare, cu perspective frumoase, de abordarea unui repertoriu “enescian” – prin semnătură sau prin opțiunea interpretativă a maestrului, dar și de posibilitățile oferite publicului, de a cunoaște aspecte interesante legate de viața muzicianului și totodată a orașului în care locuiesc), continuând cu cele legate de cooperarea cu instituții din diferite zone culturale și de aducerea în prezent a datelor personalității lui George Enescu.

Între 15 și 17 iunie, la Iași, elevi și studenți din mai multe orașe ale țării, au susținut concerte la Iași, la Muzeul Unirii, Casa Balș - sediu al Universității de Arte George Enescu, Castelul Sturdza de la Miclăușeni și Căminul de bătrâni Casa Sf. Iosif. Astfel, s-au deschis noi perspective, pornind de la însăși nobleţea şi generozitatea lui Enescu, genialul muzician care se considera un om simplu, era de o modestie exemplară și își înțelegea rolul său în cel mai simplu și mai firesc mod: acela de a-i bucura pe oameni cu arta sa, mai ales atunci când aveau cea mai mare nevoie de încurajare, de alinare. După cum bine se știe, Enescu a mers în spitalele de campanie și le-a cântat soldaților răniți în cel de-al Doilea Război Mondial și punea la fel de mult suflet în interpretările sale, indiferent că li se adresa membrilor familiei regale, elitei societății sau publicului din satele Moldovei ori de pe front.

Turneul s-a derulat dupa urmatorul program:

15 iunie, ora 11.00  – Muzeul Unirii
Reședința a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și clădirea care a adăpostit cartierul general al Regelui Ferdinand în timpul refugiului. În acest palat, în care s-au scris cele mai frumoase pagini din istoria noastră – cele din 1859 și 1918 – au locuit Domnitorul Cuza și Regele Ferdinand și au fost decorați Berthelot, Averescu, Brezan. Iar în însemnările lui Berthelot, la un moment dat stă scris: <<Regele ne-a invitat la Palat, unde tânărul Enescu a dat un frumos concert>>. Iată de ce ne bucură astăzi că această acțiune a avut loc aici, unde a cântat și Enescu.

16 iunie, 19.00 – Castelul Sturdza (Manastirea Sf. Ilie)
La parterul Castelului a funcționat în perioada războiului, un spital, sub patronajul doamnei Maria Ghica, o apropiată a Marucăi Cantacuzino și unde Enescu a cântat printre paturile răniților pentru a le aduce alinare cu vioara sa.

17 iunie, 10.30 – Casa Sf. Iosif
Fundatia Culturala Remember Enescu a derulat, in cadrul programului StartONG – Act for Tomorrow, derulat de Kaufland Romania, un recital caritabil in beneficiul varstnicilor internati la Casa Sf. Iosif. Programul, interpretat de tineri muzicieni din Bucuresti, Ploiesti, Piatra Neamt, a cuprins lucrari de Enescu, Bartok, Saint-Saens, Bach, Chopin, Rahmaninov s.a.

17 iunie, 19.00 – Casa Bals
Sala Eduard Caudella a Universității de Arte “George Enescu”, fosta Academie de Muzică și Artă Dramatică a primit numele maestrului în anul 1931 (ca o recunoaștere pentru rolul său la evoluția vieții muzicale ieșene, printre altele și prin înființarea și conducerea unei orchestre simfonice alcătuite din muzicieni profesioniști), la inițiativa profesorilor din acea vreme Enescu fiind numit rector pe viață al instituției. Era totodată anul în care instituția se transformase din Conservator și Școală de Arte frumoase în Academie, printr-un decret semnat de Nicolae Iorga.


Iată şi numele tinerilor implicate in proiect: pianiştii Alexia Dănăcică, Andra Petre, Emilian Rusu Donighievici, Nathaniel Timofte, violonistele Ana Raicu şi Krista Timofte, chitarista Maia Dănăcică, oboiştii Monica şi Emilian Rusu Donighievici şi soliştii vocali Diana Vornicu şi Silviu Stratulat. Momentele de acompaniament au fost susţinute şi de profesorii Alina Andronic, Raluca Ehupov şi Andrei Enoiu.